مهران قاسمپور در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، درخصوص تأثیر افزایش حقوق کارگران بر تورم اقتصادی، اظهار کرد: آیا زمانی که ۵۷ درصد افزایش حقوق کارگران را داشتیم، تورمی در کشور ایجاد شد؟ خیر، تأثیر آنچنانی نداشت.
وی افزود: امروز قدرت خرید مردم به نقطهای رسیده است که زندهبودن و تأمین مایحتاج اساسی زندگی برای اینکه بقا صورت بگیرد، با مشکلاتی روبهرو است. زمانی میتوانیم بگوییم افزایش حقوق موجب تورم میشود که درآمد آنقدر افزایش پیدا میکند که با صرف هزینههای زیاد و متفرقه، موجب تورم میشود؛ اما امروز آنچه در تعیین حقوق بررسی میشود، این است که زندهماندن یک انسان چقدر هزینه دارد که این نوع تعیین حقوق، موجب تورم نمیشود.
نایبرئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران ادامه داد: طی سال، شاهد افزایشقیمتهای متعدد هستیم، کارفرمایان بهنسبت نرخ روز دلار کالای تولیدشده را ارزشگذاری میکنند و در سبد آنان حقوق کارگر بسیار ناچیز است. مشکل امروز ما با دولت، به عنوان کارفرمای بزرگ است؛ چراکه علاقهمند به افزایش حقوق کارمندان نیست.
قاسمپور با بیان اینکه، چندین سال است که حقوق کارگر با نرخ تورم رشد پیدا نکرده است، تأکید کرد: امروز تعیین درصد در حقوق کارگران حائز اهمیت نیست؛ لذا باید سبد معیشت کارگر را بررسی کرد و حداقل حقوق برای معیشت مشخص شود. هرساله، کشور تورم دارد و نوسانات امروز نرخ ارز، در روزهای پایانی بهار ۱۴۰۴ تأثیر خود را بر سبد معیشت نشان میدهد.
وی افزود: باید حق مسکن را به یک مبلغ منطقی برسانیم که حداقل کارگر بتواند در یک شهرستان خانه اجاره کند. ما با تعیینکردن درصد موافق نیستیم، اما هر فرمولی را که آقایان سبد معیشتی مشخص میکنند که یک خانواده سهنفره کارگر زنده بماند، قبول میکنیم. حق مسکن کارگران خندهدار است؛ لذا باید به یک عدد معقول برسیم و مؤلفهها را به مبالغی برسانیم که عرف بپذیرد و براساس آن، سبد کالا را محاسبه کنیم.